3 mei 2024

Screenshot 2024-03-18 22.04.57.png

Werken bij Houthoff, dat is een prachtkans voor jou, maar ook voor ons. Door talent, perspectieven en inzichten in teams te verbinden, komen wij samen tot een nog beter eindresultaat. Spreek dit jou aan? Er is maar één manier om erachter te komen of wij het beste kantoor zijn voor jou: kom kennismaken!

Houthoff is een onafhankelijk, Nederlands full-service advocatenkantoor. Ruim 600 enthousiaste collega's zetten zich dagelijks met veel plezier in voor onze cliënten. De helft werkt als advocaat, kandidaat-notaris of belastingadviseur. De andere helft draagt bij aan ons gezamenlijk succes vanuit een ander specialisme. Onze gemeenschappelijke missie is elkaar en onze cliënten succesvol maken. Dit lukt omdat wij continu investeren in jou. In jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling, maar ook in alles daaromheen. Denk aan een prettige werksfeer, een flexibele en gezonde werkomgeving en aantrekkelijke doorgroeimogelijkheden. 

Ben jij benieuwd naar de sfeer bij Houthoff? Kom kennismaken! Ervaar hoe wij werken, ontmoet onze mensen en kom meer te weten over onze cultuur. Wij organiseren regelmatig evenementen waaraan jij kan deelnemen of ga bij ons aan de slag als student-stagiaire of Studerend Juridisch Medewerker. Zo krijg je een goed beeld van hoe het werken bij een groot commercieel kantoor is. 

Tijdens de STEP In-housedag ontmoet je verschillende kantoorgenoten, kom je meer te weten over Houthoff en krijg je een kijkje achter de schermen. zullen Daarnaast krijg je tips & tricks van de recruiters en een handige soft-skill workshop. In deze workshop leer je wat je het beste kan doen in de praktijk! Dit wil je niet missen! 

 

Meer informatie over Houthoff

16 mei 2024

Screenshot 2024-03-18 22.10.17.png

Wij zijn een toonaangevend advocatenkantoor binnen een groot aantal branches en rechtsgebieden. Naast deskundig zijn we vooral toegankelijk, snel en pragmatisch in onze dienstverlening. Een ruime blik. De menselijke maat voorop. Dit is geen marketingslogan, maar de alledaagse praktijk. Een toonaangevend Amsterdams fullservice kantoor zonder poespas.

Ons advocatenkantoor is in 1985 opgericht door Jan de Koning. Hij begon zijn praktijk op drie hoog achter, met één dossier, één antwoordapparaat en een flinke dosis moed. Inmiddels zijn wij met een kleine veertig medewerkers gevestigd in 2 monumentale panden aan het Vondelpark in Amsterdam en staan wij duizenden cliënten bij. We hebben de afgelopen decennia een goede naam opgebouwd. De Koning Vergouwen Advocaten bedient zelfs hele bedrijfstakken, zoals horeca, de internationale filmwereld, het vastgoed, de welzijn, de kinderopvang, het uitzendwezen en de taxibranche. Ons advocatenkantoor maakt daarnaast actief deel uit van het internationale netwerk Globaladvocaten. We zijn ook verbonden aan de Pro Bono Club, een samenwerkingsverband van gerenommeerde kantoren om maatschappelijke organisaties (pro bono) te assisteren bij juridische kwesties.

Naast deze traditionele dienstverlening biedt De Koning Vergouwen sinds 2015 ook mediation aan. Mediation is een alternatieve vorm van conflictbeslechting. Bij mediation zoeken partijen gezamenlijk zélf naar een oplossing voor hun conflict. De mediator is onpartijdig en ondersteunt beide partijen bij dit proces. De Koning Vergouwen Advocaten laat mediation verrichten door ervaren advocaten die al even ruime ervaring hebben met mediation.

Kortom, we oogsten lof en genieten het vertrouwen van onze cliënten. Onze specialistische kennis dragen we over tijdens verschillende cursussen. Dat klinkt allemaal behoorlijk pretentieus. Toch staan we gewoon met beide benen op de grond. De persoonlijke, informele sfeer is nog steeds ons handelsmerk. Tijdens de kantoorlunch smeren we onze eigen boterhammen en lopen we een rondje in het Vondelpark.

De Koning Vergouwen Advocaten is een toonaangevend advocatenkantoor binnen een groot aantal branches en rechtsgebieden. Wij zijn met zijn veertigen gevestigd in 2 monumentale panden aan het Vondelpark in Amsterdam. Wij zijn naast deskundig ook toegankelijk, snel en pragmatisch in onze dienstverlening. Dat is geen marketingslogan, maar de alledaagse praktijk. Wij zijn misschien wel het leukste advocatenkantoor van Nederland. Kom je bij ons werken?

 

Meer informatie over De Koning Vergouwen

31 mei 2024

Screenshot 2024-03-26 13.00.07.png

Met 9000 collega’s in 40 landen verspreid over de wereld, heeft DLA Piper van nature een internationale kijk op juridische vraagstukken. Met persoonlijke begeleiding van topadvocaten en trainingen ontwikkel jij je op zowel professioneel als persoonlijk vlak. Binnen DLA Piper heerst een cultuur van ambitie, ondernemerschap en verantwoordelijkheid. Die waarden zitten in de genen van de organisatie en zijn ook bepalend voor onze snelle groei. Dat geeft jou de gelegenheid om je eigen stempel te drukken en mee te bouwen aan de cultuur van ons kantoor!

DLA Piper is een ‘full-service’ kantoor dat is georganiseerd in 7 praktijkgroepen: Corporate (inclusief notariaat), Finance Projects & Restructuring, Employment, Intellectual Property & Technology, Restructuring, Litigation & Regulatory, Tax en Real Estate (inclusief notariaat). Full-service betekent dat we cliënten op alle facetten kunnen ondersteunen. Voor welke specialisatie je uiteindelijk ook kiest, je zult een belangrijke bijdrage leveren, ook in grensoverschrijdende zaken.

Student-stage
Studeer jij rechten en wil je graag praktijkervaring opdoen? Kom dan stagelopen op een van onze
praktijkgroepen! Gedurende twee maanden zal je onderzoek verrichten, notities voorbereiden en concepten,
contracten en processtukken opstellen. Je krijgt persoonlijke begeleiding van een (senior) advocaat waarmee je een kamer deelt.

Afgestudeerden
Ben jij (bijna) afgestudeerd en klaar om aan de slag te gaan? Solliciteer dan op de functie Junior Associate. Elke maand hebben wij een groep nieuwe starters. Bezoek onze website om je aan te melden of een kennismaking in te plannen. Voor goede kandidaten maken wij het hele jaar plek!

Bij DLA Piper leer je te adviseren vanuit een brede scope. Met persoonlijke begeleiding van topadvocaten en trainingen ontwikkel jij je op zowel professioneel als persoonlijk vlak. Wil jij graag weten hoe het is om te werken voor een "full-service" advocatenkantoor met een internationale kijk op juridische vraagstukken? Kom dan naar de STEP Inhouse-dag!
 

Meer informatie over DLA Piper

4 juni 2024

Jones_Day_Logo_1.svg

Jones Day is één van de grootste advocatenkantoor van de Verenigde Staten en met 40 kantoren op vijf continenten en meer dan 2.400 advocaten is het tevens één van de grootste advocatenkantoren ter wereld. Onze focus ligt op internationale zaken voor nagenoeg uitsluitend grote cliënten. Om deze te bedienen werk je als advocaat van Jones Day bijna dagelijks samen met collega's uit andere landen. Wij werken dan ook samen als  ‘One Firm Worldwide’.

Jones Day Amsterdam bestaat sinds 2013. Momenteel werken er circa 80 medewerkers, waaronder rond de 50 advocaten, (kandidaat)notarissen en fiscalisten. Wij vinden dit het beste van twee werelden: grote internationale cliënten en wereldwijd contacten aan de ene kant, maar de sfeer en verantwoordelijkheden van een middelgroot kantoor aan de andere kant. De 10 praktijkgroepen zijn: Antitrust & Competition, Business Restructuring & Reorganization, Corporate/M&A, Financial Markets, Global Disputes, Investigations & White Collar Defense, Labor & Employment, Employee Benefits & Executive Compensation, Private Equity & Funds en Tax.

Een student-stage is de ideale manier om Jones Day en de advocatuur te leren kennen. Een stage duurt 8 weken en is op fulltime basis. Als je bij ons komt werken als student-stagiair(e), werkstudent(e) of advocaat-stagiair(e) merk je al snel verschil met veel Zuidaskantoren; zo krijg je in een zaak of deal waaraan je werkt de verantwoordelijkheid die bij je past. Je werkt nauw samen met verschillende partners en teams binnen ons Amsterdamse kantoor, maar tegelijkertijd ben je onderdeel van ons volledig geïntegreerde wereldwijde team van advocaten. Je werkt aan internationale zaken en deals en zal daarom samenwerken met onze collega’s van over de hele wereld. Onze slogan is niet voor niets ‘One Firm Worldwide’. Wereldwijd zijn we niet alleen groot, maar ook goed. Sinds 2000 heeft Jones Day een onafgebroken wereldwijde #1 ranking voor het aantal deals in de M&A league tables van Thomson Reuters en Bloomberg. Jones Day behoort daarnaast tot de ‘’Fearsome Foursome’’ – de vier advocatenkantoren in de Verenigde Staten die door de wederpartij het meest worden gevreesd in de rechtszaal.

Bij Jones Day zoeken wij dan ook talentvolle studenten die niet bang zijn verantwoordelijkheid te dragen. Solliciteren voor een positie als student-stagiair(e) kan bij ons het hele jaar door. Je bent ook altijd welkom om bij ons langs te komen en met een kop koffie kennis te maken met een van onze advocaat-stagiair(e)s. De sollicitatieprocedure voor een student-stage bestaat uit een schriftelijke selectieronde, een informeel gesprek met twee junior advocaten en sollicitatiegesprek met twee meer senior advocaten, kandidaat-notarissen of fiscalisten.

We trappen af met een korte kantoorpresentatie en een uitgebreide lunch. Daarna volgt een onderhandelingstraining, die jullie later op de dag in praktijk brengen. Bijzonder wordt de training "Hoge Raads" gegeven door Coen Drion, of counsel op onze litigation-afdeling. Coen is voormalig raadsheer bij de Hoge Raad en geeft een unieke inkijk in dit soms ondoorgrondelijke rechtscollege en zijn arresten. Uiteraard sluiten we de dag af met een gezellige borrel op kantoor en voor de liefhebber in onze stamkroeg.

 

Meer informatie over Jones Day

6 juni 2024

Screenshot 2024-03-18 22.08.38.png

Wanneer je komt werken bij Florent, kom je terecht in een omgeving die zich laat omschrijven als flexibel, hands-on, open en persoonlijk. We voelen ons oprecht betrokken bij onze cliënten en collega’s en dat merk je. Met zo’n 70 mensen werken we elke dag samen aan de best mogelijke juridische dienstverlening, waarbij we graag creatief maar pragmatisch te werk gaan. En er liggen volop kansen, ben jij klaar om die kansen te pakken? Kom dan kennismaken!

Florent is een onafhankelijk Nederlands advocatenkantoor gevestigd aan de Zuidas in Amsterdam. Wij zijn een jong ondernemend kantoor dat in 2017 is opgericht. Op dit moment bestaat ons team uit ongeveer 50 advocaten. Wij bieden hoogwaardig juridisch advies in een persoonlijke setting. Onze diensten omvatten onder meer corporate/M&A, governance, insolventie en herstructurering, geschillenbeslechting, banking & finance, commercieel vastgoed, arbeidsrecht en fraude & asset recovery. We vinden dat je op je advocaten mag blijven rekenen. Daarom blijven we aan boord, bij elke stap. Van start-up tot investeringsronde, van overname tot litigation en van financiële tegenwind tot exit. Onze advocaten leveren juridisch advies op topniveau, in een persoonlijke setting en tegen concurrerende tarieven.

Tijdens de STEP in-housedag ontmoet je onze kantoorgenoten, leer je meer over wat Florent te bieden heeft en krijg je een exclusief kijkje achter de schermen. Er zal een inhoudelijke sessie verzorgd worden en om de dag af te sluiten is er aansluitend een borrel. Hier zal je de gelegenheid krijgt om informeel kennis te maken met onze advocaten en andere collega's. Het belooft een inspirerende en informele dag te worden. We kijken ernaar uit je te verwelkomen tijdens onze STEP in-housedag bij Florent!

Meer informatie over Florent

19 juni 2024

Screenshot 2024-03-18 22.14.04.png

Schaap Advocaten Notarissen is een middelgroot, onafhankelijk kantoor van advocaten en notarissen, gespecialiseerd in Ondernemings- en Vastgoedrecht. We leveren kwalitatief zeer hoogwaardige diensten aan gerenommeerde nationale en internationale ondernemingen. We zitten al ruim een eeuw in Rotterdam, en dat laat natuurlijk z’n sporen na: we zijn betrokken en flexibel, efficiënt en resultaatgericht, open en informeel. En we willen plezier hebben in ons werk. Schaap is volledig onafhankelijk, en die onafhankelijkheid koesteren we. We zijn aangesloten bij het PLG International Lawyers-netwerk en First Law International. 

Resultaatgericht, ondernemend, efficiënt en door en door Rotterdams. Al meer dan 120 jaar zet Schaap zich in voor een grote kring van gerenommeerde nationale en internationale ondernemingen. Dankzij onze diepgaande specialisatie in Ondernemings- en Vastgoedrecht kunnen we daarbij van grote toegevoegde waarde zijn. Schaap is een middelgroot kantoor met zo’n veertig advocaten en (kandidaat-)notarissen. Door onze omvang bieden we juridische topkwaliteit met een grote persoonlijke betrokkenheid en flexibiliteit.

Lees ‘De aa’s van Schaap’ en ‘Over Schaap’ op onze website, dan weet je waar we voor staan. Van sollicitanten vragen we nogal wat. Maar als je ‘erin komt’, staat er veel tegenover. Zonder meer goede arbeidsvoorwaarden, alle ruimte om je te ontwikkelen, werkelijk gelijke kansen voor iedereen, werk dat voldoening geeft en een prima balans tussen werk en privé. Plus een jonge, dynamische ploeg collega’s. We zijn altijd op zoek naar mensen die willen werken aan ons en hun eigen succes. Dus ook als er geen vacature is, nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Wij streven er naar om de sollicitatieperiode binnen vier weken af te ronden. Bij gebleken geschiktheid vinden er twee gesprekken met telkens verschillende advocaten of (kandidaat-)notarissen plaats en is er tevens een kennismakingsgesprek met leden van de praktijkgroep. Bij Schaap is er veel aandacht voor de begeleiding, opleiding en ontwikkeling. Binnen onze praktijkgroepen zijn  er ervaren medewerkers die als vaste opleider fungeren. Naast de dagelijkse bijeenkomsten van werkgroepen, waarin onder meer actuele rechtspraak en tijdschriftartikelen worden besproken, zijn er regelmatig cursussen en lezingen. Binnen de eerste drie jaren van de opleiding is er gelegenheid om in meerdere rechtsgebieden te werken met de mogelijkheid tot verdieping in een specifiek rechtsgebied. 

Derdejaars bachelorstudenten en studenten die een master volgen kunnen in aanmerking komen voor een studentstage. De stage duurt in beginsel twee maanden en je wordt begeleid door een ervaren advocaat of (kandidaat-)notaris. 

Op woensdag 19 juni 2024 word je om 10.00 uur op ons kantoor verwacht. Na de introductie volgt een nadere kennismaking, waarbij je met diverse advocaten en kandidaat-notarissen spreekt. Zij vertellen onder meer hoe het is om bij Schaap te werken, hoe de sollicitatieprocedure verloopt en wat een studentstage inhoudt. Na de lunch wordt in werkgroepen en onder begeleiding van advocaten en (kandidaat-)notarissen een casus behandeld. Na de evaluatie van de casus is er een rondleiding door ons kantoorpand. De dag wordt afgesloten met een borrel!


 

Meer informatie over Schaap