Vilmar Feenstra

Vilmar Feenstra - Loyens & Loeff.jpg

Partner bij Loyens & Loeff

Door COVID waren de afgelopen jaren voor veel bedrijven en hun medewerkers zeer uitdagend. Van de een op andere dag moesten mensen vanuit hun huis- of slaapkamer gaan werken. Als gevolg hiervan hadden zij gedurende lange tijd alleen contact met elkaar op digitale wijze.

Tegenwoordig kunnen veel mensen hybride werken / weer naar kantoor. De mogelijkheid om flexibel te werken lijkt niet meer weg te denken. Ook bij Loyens & Loeff hebben onze medewerkers de mogelijkheid om geregeld vanuit huis te werken. Dit biedt uiteraard de nodige vrijheid en flexibiliteit en maakt het mogelijk hun werk en privéleven beter te combineren. De grote uitdaging hierbij is echter om ervoor te zorgen dat mensen voldoende persoonlijk contact met elkaar blijven hebben. Dit contact bepaalt grotendeels de sfeer op een kantoor en is voor velen de reden om bij een bepaald kantoor te gaan werken. Bij het maken van een keuze tussen de verschillende kantoren is het dan ook belangrijk om een goed beeld van deze sfeer en de cultuur te krijgen. De STEP in-housedagen bieden hier de uitgelezen kans voor. Studenten komen op een laagdrempelige manier in contact met verschillende kantoren waardoor zij de kans krijgen om te ontdekken welk kantoor het beste bij hun persoonlijke voorkeur past als potentiële werkgever. We raden studenten daarom ook aan om hier veelvuldig gebruik van te maken.

Sophie Schneiders

Sophie Schneiders - Ploum.jpg

Advocaat Merken-en Modellengemachtigde bij Ploum

Als rechtenstudent krijg je bij de deur van je eerste college pennen, markers, blocnotes en fietslampjes van vele advocatenkantoren uitgereikt. Maar het feit dat al deze kantoren jouw aandacht proberen te trekken, betekent natuurlijk niet dat je enig idee krijgt of je ook echt bij dat kantoor wil werken.

Elk kantoor is anders, heeft andere specialismen, een bepaalde stijl van werken, een sectiewissel halverwege de advocaatstage of juist niet en een bepaalde cultuur. Je daadwerkelijk prettig voelen binnen een kantoor maakt of breekt jouw toekomstige werkgeluk en daarmee jouw carrière.

Het is daarom ontzettend belangrijk dat je verschillende kantoren van binnen hebt gezien en  mensen binnen die kantoren op een laagdrempelige en eerlijke manier hebt gesproken. Op die manier wordt de keus om te solliciteren voor een student-stage of als advocaat-stagiaire bij een bij jou passend kantoor een stuk makkelijker. STEP biedt die kans en die moet je met beide handen aangrijpen.

Eva van der Laan

Eva van der Laan - HVG Law.jpg

Senior Corporate Recruiter bij HVG Law

Advocatenkantoren zijn er in allerlei soorten en maten. Ik kon mij als student maar moeilijk voorstellen dat ik er zelf ooit rond zou lopen. STEP maakt dit een stuk gemakkelijker door studenten op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de advocatuur. Zo kom je erachter wat je leuk vindt (en –niet onbelangrijk- wat niet).  

Voor mij is het belangrijk dat ik ook na mijn studie door kan leren. Tijdens de beroepsopleiding natuurlijk maar ook in mijn werk als advocaat-stagiaire. Dat betekende een kantoor met leuke diverse cliënten waar ik vanaf het begin veel verantwoordelijkheid zou krijgen en mij kon blijven ontwikkelen. Lexence biedt mij die mogelijkheden. De kleine teams en de nauwe samenwerking met de partners sprak mij direct aan. Deze werkwijze moet natuurlijk bij je passen. Een STEP-Inhousedag is de uitgelezen kans om hierachter te komen. Ik hoop jullie dan ook snel te zien!