Historie

STEP (Stichting Student en Praktijk) is een landelijke studentenorganisatie die al meer dan dertig jaar academici in contact brengt met advocatenkantoren en bedrijven. 

Door STEP In-housedagen bij alle grote en middelgrote (advocaten)kantoren en multinationals aan te bieden, zorgt STEP ervoor dat studenten en het bedrijfsleven met elkaar in contact komen, om zo de bestaande kloof tussen beiden zoveel mogelijk te verkleinen.

STEP is in 1984 opgericht door drie studenten van de Vrije Universiteit van Amsterdam. Inmiddels is STEP ruim dertig jaar actief en heeft zij door de hoge mate van professionaliteit een goede reputatie opgebouwd bij zowel academici als het bedrijfsleven.

Missie

De missie van STEP is het verkleinen van de kloof tussen academici en het bedrijfsleven. STEP biedt studenten de kans om de sfeer bij een kantoor of bedrijf te proeven, maar biedt ook aan kantoren en bedrijven de kans om studenten beter te leren kennen op een leuke en informele manier.

Kernactiviteit

De kernactiviteit van STEP is de organisatie van STEP In-housedagen. Een STEP In-housedag geeft de deelnemende bedrijven of kantoren en de 25 beste studenten van Nederland de mogelijkheid kennis met elkaar te maken.

Zo'n kennismaking gaat veel verder dan de standaardactiviteiten waarbij een bedrijf of kantoor zich alleen kan laten zien middels een korte presentatie. Veel voorkomende activiteiten tijdens een In-housedag zijn presentaties, cases, informele borrels en rondleidingen door het bedrijf of kantoor.

De deelnemende organisatie kan op deze manier ‘feeling’ houden met de huidige student en wellicht contact leggen met mogelijk interessante topstudenten afkomstig uit één van de verschillende universiteitssteden. Niet zelden heeft een deelname aan een In-housedag uiteindelijk geleid tot een succesvolle sollicitatie.

De deelnemende studenten kunnen door de verschillende activiteiten en het feit dat een In-housedag op locatie plaatsvindt een goed beeld krijgen van de heersende bedrijfscultuur en de werkzaamheden van het bedrijf of kantoor.

STEP In-housedagen

Tweemaal per jaar, in het voorjaar en het najaar, wordt een Rechtencyclus georganiseerd. De Rechtencyclus bestaat onder andere uit de thema's Juridische Dienstverlening, Nederlands recht, Notarieel recht en Fiscaal recht. Sleutelwoord bij de invulling van een cyclus blijft altijd ‘diversiteit’ zodat STEP tegemoet blijft komen aan de verschillende behoeften die onder de Nederlandse studenten leven.

Een cyclus bestaat uit meerdere STEP In-housedagen. Tijdens een STEP In-housedag kan een bedrijf of kantoor zich op locatie aan de bijna afgestudeerde studenten presenteren. Het is daarbij van belang dat de studenten zich tijdens de STEP In-housedag bij het bedrijf of kantoor ook actief kunnen opstellen. Bijvoorbeeld door in teamverband cases te maken en te presenteren en door interactieve presentaties van het bedrijf of kantoor waarin voldoende ruimte is voor het stellen van vragen. 

Een STEP In-housedag geeft de student de mogelijkheid om op intensieve en informele wijze zoveel mogelijk te weten te komen over een potentiële werkgever. Juist omdat de dag op locatie -in house- wordt georganiseerd krijgen de deelnemende studenten veel inzicht in wie er bij een organisatie werken en wat de bedrijfscultuur is.

Inschrijven?

Kan hier!
191