STEP Externe Commissie

STEP is in elke universiteitsstad vertegenwoordigd door een externe commissie onder leiding van een voorzitter. De commissies zullen samen met het STEP Bestuur de promotie van de STEP In-housedagen op zich nemen. Deze commissieleden studeren zelf aan de desbetreffende universiteit waar zij promoten, waardoor zij erg goed op de hoogte zijn van alle roosters en studieplekken. Ook hebben zij een groot persoonlijk netwerk in de universiteitsstad die zij kunnen bereiken voor de STEP In-housedagen. Dit alles zorgt voor een efficiënte promotie en bereikt STEP dus nog meer studenten. Wij als STEP bestuur wensen alle voorzitters en commissieleden veel succes komend jaar!

Jeantine Swagerman.jpeg

Commissie Universiteit van Amsterdam

Jeantine Swagerman

Mijn naam is Jeantine Swagerman en de afgelopen cyclus was ik voorzitter van de Externe Commissie van Amsterdam. Samen met andere rechtenstudenten hebben wij de In-housedagen van STEP gepromoot. Zo hebben we veel flyers, pennen, markers, tapjes en noem het maar op uitgedeeld en hebben we gesproken bij hoorcolleges van andere rechtenstudenten. Dit hebben we gedaan om zo veel mogelijk rechtenstudenten kennis te laten maken met de In-house dagen van STEP. Een In-house dag is iets wat ik alle rechtenstudenten kan aanraden om te doen, of je nou uiteindelijk in de advocatuur wil of niet. Dit is namelijk dé manier om in contact te komen met een breed aanbod advocatenkantoren. Zo kan jij hen goed leren kennen en zij jou. Dat helpt enorm als je later in je studie opzoek bent naar een stage of werkstudentschap. Tijdens de vorige cyclus hebben helaas een aantal In-housedagen geen doorgang kunnen vinden vanwege corona. Desondanks heb ik geleerd om goed te plannen en mijn groep aan te sturen. De Externe Commissie valt goed te combineren met je studie en brengt je in contact met enthousiaste medestudenten! 

Celine Vacirca.png

Commissie Utrecht

Celine Vacirca

Mijn naam is Celine Vacirca, ik ben derdejaars student Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht, waarbinnen ik het notariële traject volg. Uit eigen ervaring weet ik dat het belangrijk is om een goed beeld te kunnen vormen van de juridische praktijk, om erachter te komen welke richtingen en meer specifiek, welke bedrijven bij je passen. Zonder initiatieven zoals STEP is dit niet gemakkelijk, derhalve kan ik mij goed vinden in STEP’s doelstelling. Het zijn van voorzitter van de Externe commissie te Utrecht was voor mij een nieuwe uitdaging die overigens goed te combineren was met mijn studie en die mij bovendien ook zelf motiveerde om me te oriënteren in de rechtspraktijk. Het was voor mij erg leerzaam in die zin dat ik leerde over presenteren, plannen en samenwerken. Bovendien was het erg leuk vanwege de samenwerking met andere studenten en nieuwe contacten die daarbij kwamen kijken.

Schermafbeelding 2020-10-05 om 13.34.20.png

Commissie Tilburg University

Shaquila Sewratan

Ik ben Shaquila Sewratan, 21 jaar en bachelor studente Rechtsgeleerdheid (track Nederlands recht en Ondernemingsrecht) aan Tilburg University. Ik reageerde vol enthousiasme toen mij werd gevraagd om voorzitter te worden van de Externe Commissie in Tilburg, omdat dit mij de ideale kans leek om mijn medestudenten te inspireren en informeren over de STEP Inhouse-dagen. Hoewel wij vanwege het coronavirus niet lang fysiek gepromoot hebben op de universiteit, heb ik mezelf toch kunnen ontwikkelen op het gebied van samenwerken en presenteren. De functie van voorzitter heb ik heel goed kunnen combineren naast mijn studie en ik vind het oprecht leuk dat ik er dit najaar in 2020 ook weer bij ben!

Roosmarijn Altink.JPG

Commissie Leiden

Roosmarijn Altink

Mijn naam is Roosmarijn Altink en ik ben 21 jaar oud. Momenteel ben ik vierdejaars rechtenstudent en studeer ik daarnaast filosofie aan de Universiteit Leiden. Samen met mijn commissiegenoten ben ik dit jaar verantwoordelijk voor de promotie van de STEP In-housedagen. Een ontzettend leuk en nuttig doel als je het mij vraagt! Deelname aan In-housedagen biedt jou namelijk de kans om op laagdrempelige wijze diverse kantoren te leren kennen, en je zo voor te bereiden op het zetten van jouw volgende (carrière-)stap. Naast dat op deze manier STEP’s doel om het gat tussen de theorie en praktijk te dichten naar voren komt, vindt dit tegelijkertijd ook toepassing op het inzetten voor de Externe Commissie waarin je samen praktische vaardigheden opdoet zoals organiseren, anticiperen en presenteren. Een echte aanrader dus!

 

Either way, what’s your next STEP?

Lotte Vroege.jpeg

Commissie Universiteit Rotterdam

Lotte Vroege

Ik ben Lotte Vroege, 20 jaar en zit momenteel in mijn 3e jaar bedrijfskunde en 2e jaar rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Samen met mijn team in Rotterdam heb ik als voorzitter een aantal weken op de universiteit in Rotterdam de promotie verzorgd voor de STEP in-housedagen. Ondanks dat door het Covid-19 virus mijn team en ik minder hebben kunnen promoten op de campus, hebben wij er het beste van gemaakt! Het is erg leuk om enthousiaste rechtenstudenten te vinden en hun te vertellen over en te motiveren voor de STEP in-housedagen. Voor een student kunnen deze dagen van groot belang zijn, omdat het hen op weg kan helpen in hun verdere carrière. Door deze dagen bij te wonen, krijgen studenten een goed beeld van hun eventuele toekomst en kunnen zij zich hierin verdiepen. Op de universiteit krijg je vooral de theorie en via STEP kun je dit in de praktijk tot uiting laten komen en kijken wat goed bij jou past!

Bente Philippo.jpeg

Commissie Maastricht

Bente Philippo

Afgelopen jaar heb ik de kans gekregen om deel uit te maken van de externe commissie van STEP. Met de enthousiaste leden van deze commissie was het ons doel om rechtenstudenten te informeren over de STEP in-housedagen. Dit zouden wij gaan doen door middel van het uitdelen van flyers en een klein praatje maken met de studenten om ze zo beter te kunnen informeren, daarnaast zouden wij in colleges meer informatie verstrekken om zo zoveel mogelijk studenten te bereiken. Helaas konden we door Covid-19 het plan niet uitvoeren en werden de in-housedagen uiteindelijk verplaats naar het najaar. Echter heb ik door de voorbereiding van de promotie met de commissie al veel geleerd over wat het belang is van informatieve pitches en hoe je ervoor kunt zorgen dat je een zo groot mogelijk publiek bereikt. Daarnaast ben ik er nog meer van overtuigd geraakt dat de in-housedagen van STEP erg leerzaam zijn en rechtenstudenten kunnen helpen met hun toekomst.

STEP zoekt commissieleden!

Voor de voorjaarscyclus van 2019 van februari tot april zijn wij weer op zoek naar nieuwe commissieleden voor de STEP Externe Commissie. Heb jij naast je studie zin in een nieuwe uitdaging? Ben jij sociaal en communicatief vaardig? Lijkt het jou leuk om de STEP In-housedagen onder de aandacht van rechtenstudenten te brengen op jouw universiteit? Solliciteer dan voor de STEP commissie van jouw universiteit door je CV en motivatie te mailen! Voor vragen kun je ons ook altijd mailen.

216