STEP Externe Commissie

STEP is in elke universiteitsstad vertegenwoordigd door een externe commissie onder leiding van een voorzitter. De commissies zullen samen met het STEP Bestuur de promotie van de STEP In-housedagen op zich nemen. Deze commissieleden studeren zelf aan de desbetreffende universiteit waar zij promoten, waardoor zij erg goed op de hoogte zijn van alle roosters en studieplekken. Ook hebben zij een groot persoonlijk netwerk in de universiteitsstad die zij kunnen bereiken voor de STEP In-housedagen. Dit alles zorgt voor een efficiënte promotie en bereikt STEP dus nog meer studenten. Wij als STEP bestuur wensen alle voorzitters en commissieleden veel succes komend jaar!

ralph

Commissie Universiteit van Amsterdam

Ralph Raspoort

Ik ben Ralph Raspoort, student rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam. De afgelopen maanden was ik voorzitter van de externe commissie van STEP. Dit was een erg leuke ervaring! 
Omdat STEP met veel grote kantoren werkt is het een goede manier om jezelf te introduceren aan de juridische wereld. Buiten dat het een goeie aanvulling op je CV is, heb ik ook een hele leuke en gezellige tijd gehad. Om een commissie samen te stellen van mensen die je zelf van je studie kent en daarmee de in-housedagen te promoten is erg leuk om te doen. Verder leer je als voorzitter om je commissie aan te sturen en roosters te maken. Al met al een leuke en leerzame ervaring die ik zeker kan aanraden!

lotte somers

Commissie Vrije Universiteit Amsterdam

Lotte Somers 

Mijn naam is Lotte Somers, ik ben 20 jaar en tweedejaarsstudent Rechtsgeleerdheid aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Het leek mij erg interessant om de STEP promotiecommissie te doen, omdat je onder andere in contact komt met de werkelijke praktijk van de rechtenwereld. Dit maakt het dan ook leuk om andere mensen te kunnen aansporen om zich te laten aanmelden voor een STEP in-housedag om vervolgens enthousiaste verhalen te horen van mensen die ook daadwerkelijk naar zo’n STEP in-housedag zijn geweest. Naast het enthousiasmeren van andere mensen heb ik ook het gestructureerd zijn verder ontwikkeld, verantwoordelijkheid op mij moeten nemen, geleerd om andere mensen aan te sturen en vele sociale praatjes moeten maken. Ik heb veel geleerd van mijn tijd als STEP-commissievoorzitter op de Vrije Universiteit Amsterdam en zou het dan ook zo nog een keer doen! Als je een knaller voor je CV wil en een kijkje in de praktijk van grote advocatenkantoren wil nemen, raad ik je de STEP promotiecommissie als geen ander aan.

nynke

Commissie Utrecht

Nynke Catsburg

Mijn naam is Nynke Catsburg, ik ben 23 jaar en ik ben net gestart met mijn master privaatrecht aan de Universiteit van Utrecht. De afgelopen maanden heb ik mij ingezet als voorzitter van de Externe Commissie in Utrecht. Voordat ik hieraan begon heb ik zelf deelgenomen aan een aantal Step Inhousedagen. Doordat ik over deze Inhousedagen erg enthousiast was, leek met mij leuk om ook andere studenten te enthousiasmeren om zich op te geven voor de Inhousedagen. Door een Inhousedag krijg je namelijk niet alleen een goed beeld van een kantoor, maar krijgt dit kantoor ook gelijk een beeld van jou. Een erg nuttige wederzijdse kennismaking dus. Het deelnemen aan de Externe Commissie heb ik als zeer positief ervaren. Zo doe je nuttige ervaring op op het gebied van promoten, presenteren en overtuigen en daarnaast is het ook een erg gezellige commissie. Ten slotte valt de Externe Commissie goed te combineren met de studie en alles wat daarbij komt kijken. Een echte aanrader dus!

rohini

Commissie Leiden

Rohini Jadnanansing

Mijn naam is Rohini Jadnanansing en ben in de afrondende fase van mijn bachelor Rechtsgeleerdheid en Notarieel Recht in Leiden. Ik ben de afgelopen jaren al in contact gekomen met de STEP en hun doelstelling sprak me aan. Ik heb daarom gesolliciteerd voor een positie in de Externe Commissie in Leiden en ben uiteindelijk voorzitter geworden. Ik vond het super om dit najaar samen met mijn topcommissie vol enthousiaste dames STEP te promoten in Leiden. We hebben ook meer aanmeldingen gehad dan ooit te voren. We kunnen dus zeker terugblikken op een succesvol cyclus. Ik zou iedereen aanraden zich in te schrijven voor een STEP in-housedag. Zo kan je een kijkje nemen bij het kantoor van je dromen. Ook kun je op een informele wijze kennis maken met medewerkers van verschillende afdelingen waardoor je te weten komt wat jou vooral aanspreekt. Dit jaar ben ik zelf geweest naar de STEP In-housedag van CMS, die in het teken stond van hun Real Estate praktijk. Ik heb veel geleerd en zou het iedereen zeker aanraden! Als voorzitter heb ik best veel tijd gestoken in de promotie maar dat loont zeker. Als dit je aanspreekt zou ik zeker solliciteren naar een functie!

Marja Gommer

Commissie Rotterdam

Marja Gommer

Mijn naam is Marja Gommer en ik ben derdejaars studente rechtsgeleerdheid en fiscaal recht aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam. Nadat ik vorig jaar al veel van STEP voorbij had zien komen, besloot ik me afgelopen jaar aan te melden en ben ik voorzitter van de STEP commissie in Rotterdam geworden. Door deze commissie ben ik niet alleen met interessante kantoren in contact gekomen, maar heb ik ook veel geleerd op het gebied van plannen, organiseren en samenwerken. Daarnaast is het natuurlijk hartstikke gezellig binnen de commissie en kom je met veel nieuwe mensen in contact.

Zowel de STEP commissie als de In-housedagen kan ik aan iedereen aanraden. Naast dat je veel nieuwe kantoren leert kennen, waarbij je een goed beeld krijgt van hoe het er in de praktijk daadwerkelijk aan toe gaat, leer je jezelf ook te presenteren en breid je je netwerk verder uit op de vele borrels. De STEP commissie is goed te combineren met je studie en daarom ook een perfecte opstap naar de grote juridische 'buitenwereld'. 

STEP zoekt commissieleden!

Voor de voorjaarscyclus van 2019 van februari tot april zijn wij weer op zoek naar nieuwe commissieleden voor de STEP Externe Commissie. Heb jij naast je studie zin in een nieuwe uitdaging? Ben jij sociaal en communicatief vaardig? Lijkt het jou leuk om de STEP In-housedagen onder de aandacht van rechtenstudenten te brengen op jouw universiteit? Solliciteer dan voor de STEP commissie van jouw universiteit door je CV en motivatie te mailen! Voor vragen kun je ons ook altijd mailen.

216