STEP Externe Commissie

STEP is in elke universiteitsstad vertegenwoordigd door een externe commissie onder leiding van een voorzitter. De commissies zullen samen met het STEP Bestuur de promotie van de STEP In-housedagen op zich nemen. Deze commissieleden studeren zelf aan de desbetreffende universiteit waar zij promoten, waardoor zij erg goed op de hoogte zijn van alle roosters en studieplekken. Ook hebben zij een groot persoonlijk netwerk in de universiteitsstad die zij kunnen bereiken voor de STEP In-housedagen. Dit alles zorgt voor een efficiënte promotie en bereikt STEP dus nog meer studenten. Wij als STEP bestuur wensen alle voorzitters en commissieleden veel succes komend jaar!

Julie Mol

Commissie Amsterdam

Julie Mol:

Mijn naam is Julie Mol, ik ben 19 jaar en ik ben net klaar met het tweede jaar van mijn rechten studie. 

Als voorzitter van de externe commissie van de UvA moest ik in het begin erg wennen. Ik woon namelijk zelf in Utrecht en moest dus erg wennen aan een andere stad en universiteit. Dit ging gelukkig erg goed en al snel had ik mijn weg gevonden op de UvA. Ik hou ervan om te plannen en mensen te begeleiden in dingen en dit sloot dan ook erg goed aan op het voorzitterschap. De externe commissie was voor mij een leerzame maar ook leuke ervaring. Ik leerde mensen kennen en ik kom af en toe een kijkje nemen hoe het er aan toe ging binnen het bestuur. Zij organiseerden bovendien leuke activiteiten voor alle commissies. Het doen van de step commissie is goed te combineren met je studie en al het andere wat je daarnaast nog doet. Een absolute aanrader dus!

IMG_3289

Commissie Utrecht

Romée Van Leeuwaarde:

Mijn naam is Romée van Leeuwaarde, derdejaars studente rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht. Afgelopen maanden heb ik me ingezet als voorzitter van de Externe Commissie Utrecht. Ik heb tijdens deze periode een goed beeld gekregen van STEP en de door STEP georganiseerde in-housedagen waar de student en praktijk zich met elkaar verbinden. Ik zie de in-housedagen als een zeer mooi initiatief waarbij STEP een deur opent voor studenten. De student krijgt hierdoor zowel een beter beeld van de realiteit bij een advocatenkantoor als een mogelijkheid tot een succesvolle sollicitatie. Daarnaast is de Externe Commissie van STEP ook een leuke informele manier om contacten binnen het studentenleven op te bouwen. De STEP Commissie is een leuke nevenactiviteit waarbij je als rechtenstudent een betere kijk krijgt op praktijk. Ik heb genoten van mijn tijd als voorzitter in Utrecht en zou een functie binnen de STEP-Commissie aan iedereen aanraden!

Eline Teeuwen

Commissie Leiden

Eline Teeuwen:

Mijn naam is Eline Teeuwen, aankomend vierdejaars rechtenstudent en met veel plezier voorzitter van de STEP Externe Commissie in Leiden. Ik ben begonnen als lid van de externe commissie en ben uiteindelijk voorzitter geworden. Maar wat heeft STEP mij allemaal gebracht? Door de strakke planning die deze organisatie vergt heb ik geleerd meer gestructureerd te zijn en is mijn verantwoordelijkheidsgevoel gegroeid. Maar vooral het verder kijken dan enkel de Rechtenstudie die de Universiteit je aanbiedt is zeer leerzaam! De STEP-inhousedagen zijn dé manier om een kijkje in de keuken te nemen van de praktijk op een informele en leuke manier. Oriënteer je vooral verder naast je studie!

5B9C27CBC89F4600A522B6E60D6A29C9

Commissie Rotterdam

Hannah Schretlen:

Mijn naam is Hannah Schretlen en ik ben een deeltijd rechtsgeleerdheid student aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Naast mijn rechtenstudie studeer ik economie. Door middel van het bestuur kwam ik in contact met STEP en wat deze stichting inhoudt. Na een kleine introductie gekregen te hebben, was ik gelijk geïnteresseerd en gemotiveerd om hier deel van uit te maken. STEP geeft studenten een mogelijkheid om in contact te komen met veel verschillende advocatenkantoren en bedrijven die een legal afdeling hebben. Het is eigenlijk een hele goede en makkelijke manier om jezelf te introduceren in de juridische wereld. Iedereen die ervaring heeft met een in-housedag geregeld door STEP, komt met positieve verhalen terug. Je leert het kantoor of het bedrijf op intensieve en leuke wijze kennen door bijvoorbeeld een case of quiz. Het is erg leuk om te zien dat andere studenten zich inschrijven door jouw inzet, en terugkomen met enthousiaste verhalen. De externe commissie is dus zeker een aanrader!

AVD

Commissie Groningen

Anne van Dijk:

Hi, Mijn naam is Anne van Dijk. Ik heb 4 jaar (Notarieel) recht gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Een commissie bij STEP geeft je de mogelijkheid om in contact te komen met veel studenten uit jouw eigen studiestad.

Ook train je hierbij je soft skills, zoals presenteren, overtuigen en promoten. Ik heb een leuke commissietijd beleefd, waarbij we met de commissie tompoucen hebben uitgedeeld ter promotie. Tevens heb ik zelf in het verleden deelgenomen aan een STEP In-housedag bij Dentons Boekel. Ik heb die dag veel geleerd over kantoor en haar mensen. Ik zou het deelnemen aan een STEP In-housedag dan ook aan iedereen aanraden, omdat het je een kans geeft om jezelf te presenteren bij kantoor en ook een goed beeld te krijgen van de mensen en de werkzaamheden.

STEP zoekt commissieleden!

Voor de najaarscyclus van 2018 van november tot februari zijn wij weer op zoek naar nieuwe commissieleden voor de STEP Externe Commissie. Heb jij naast je studie zin in een nieuwe uitdaging? Ben jij sociaal en communicatief vaardig? Lijkt het jou leuk om de STEP In-housedagen onder de aandacht van rechtenstudenten te brengen op jouw universiteit? Solliciteer dan voor de STEP commissie van jouw universiteit door je CV en motivatie te mailen! Voor vragen kun je ons ook altijd mailen.

216