Asser, Daan-0146

Daan Asser

Advocaat bij DLA Piper

Tijdens je rechtenstudie word je als student al enorm verwend, alle kantoren staan te springen om jong talent en trekken alles uit de kast om de student aan zich te verbinden. Aan de ene kant is dit natuurlijk een groot voordeel en levert het veel leuke business courses en gadgets op maar aan de andere kant kan dit ook overrompelend zijn en je aan het twijfelen brengen. Waar wil je na je studie aan de slag? Word je enthousiast van een groot internationaal kantoor of past toch een wat kleiner oer-Hollands kantoor beter bij jou? Om een antwoord op deze vraag te kunnen krijgen is maar één oplossing; het bezoeken van STEP in-housedagen. Dit is de manier om op een laagdrempelige manier kennis te kunnen maken met de advocatuur en door het landelijk bereik van STEP, zit er altijd wel een kantoor tussen wat precies bij jou wensen aansluit!

Pim Lieffering

Pim Lieffering

Advocaat bij Ekelmans & Meijer

De STEP In-housedagen zijn een ideale manier om veel diverse kantoren te leren kennen. Dit is enorm belangrijk tijdens je studie. Zelfs als je al precies denkt te weten wat je wilt, kun je met een STEP In-housedag ervaren en toetsen of je beeld van de werkelijkheid klopt. Dus ook tegen studenten die eigenlijk denken dat de advocatuur niets voor ze is, zou ik zeggen: bezoek een STEP In-housedag! 


Vaak hoor ik dat studenten kantoren indelen in drie groepen: klein, middelgroot en groot. Die indeling begrijp ik, maar binnen deze groepen zijn er nog veel verschillende smaken! Ieder kantoor heeft zo zijn eigen cultuur. Door veel verschillende kantoren te bezoeken, weet je beter welk type kantoor bij je past. 


Zelf ben ik via een STEP In-housedag bij Ekelmans terecht gekomen. Ik merkte tijdens deze In-housedag dat de cultuur, waaronder de informele en laagdrempelige sfeer, bij mij past. Naar aanleiding van de STEP In-housedag had ik besloten te solliciteren voor een student-stage bij Ekelmans Advocaten. De stage bevestigde wederom mijn idee over het kantoor. Gelukkig was de klik wederzijds en ben ik alweer een tijd lang als advocaat aan het kantoor verbonden. Wil jij ook weten of Ekelmans bij jou past? Meld je dan aan voor onze STEP In-housedag!

Nina Nypels

Nina Nypels

Advocaat bij Lexence

Advocatenkantoren zijn er in allerlei soorten en maten. Ik kon mij als student maar moeilijk voorstellen dat ik er zelf ooit rond zou lopen. STEP maakt dit een stuk gemakkelijker door studenten op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de advocatuur. Zo kom je erachter wat je leuk vindt (en –niet onbelangrijk- wat niet).  

Voor mij is het belangrijk dat ik ook na mijn studie door kan leren. Tijdens de beroepsopleiding natuurlijk maar ook in mijn werk als advocaat-stagiaire. Dat betekende een kantoor met leuke diverse cliënten waar ik vanaf het begin veel verantwoordelijkheid zou krijgen en mij kon blijven ontwikkelen. Lexence biedt mij die mogelijkheden. De kleine teams en de nauwe samenwerking met de partners sprak mij direct aan. Deze werkwijze moet natuurlijk bij je passen. Een STEP-Inhousedag is de uitgelezen kans om hierachter te komen. Ik hoop jullie dan ook snel te zien!

Schans, Marije van der - Graduate Recruiter 2

Marije van der Schans

Graduate Recruiter bij Freshfields Bruckhaus Deringer

Als graduate recruiter spreek ik veel studenten die op zoek zijn naar het antwoord op de vraag ‘Welk kantoor is het beste?’. Ik ben echter van mening dat je vooral op zoek moet gaan naar het kantoor waar jij je thuis voelt. De STEP In-housedagen bieden studenten dè kans om verschillende advocatenkantoren te vergelijken en de vraag te beantwoorden: ‘Welk kantoor past bij mij?’’. Ik raad studenten altijd aan zich breed te oriënteren. De STEP In-housedagen geven je de mogelijkheid  de sfeer van kantoor te proeven en vragen te stellen aan associates. Bij Freshfields zijn we op zoek naar studenten die ‘excellent and not too serious zijn’. Tijdens een STEP In-housedag kom je erachter wat wij daarmee bedoelen. 

Als je een idee hebt gekregen over welke richting je op wilt qua kantoor en praktijkgroep, is een student-stage de manier om erachter te komen of je een persoonlijke klik hebt met de mensen die er werken en zelf te ervaren wat de werkzaamheden inhouden en wat er van je verwacht wordt. Je zult zien dat de dagelijkse praktijk enorm kan verschillen van wat je in de collegebanken hebt geleerd. Veel studenten die bij ons stage hebben gelopen geven aan dat ze in die twee maanden meer geleerd hebben dan in een heel studiejaar!

De STEP In-Housedagen bieden dus ook de gelegenheid  jezelf te laten zien en in de kijker te springen voor een stageplek. We ontmoeten je graag tijdens een STEP In-housedag om erachter te komen of Freshfields bij jou past en andersom!

226